Lättelement

Prefabricerad prestanda

Lättelement AB har varit privat och lokalt ägt sedan starten år 1979. I dag utvecklar, säljer och producerar vi årligen mer än 100 000 kvadratmeter självbärande byggelement för tak, väggar och bjälklag. Elementen färdigställer vi direkt i fabrik allt efter önskemål.

Vi har i dag cirka 100 medarbetare och huvudmarknaden är Sverige och Norge. Bland våra kunder finns alla stora byggbolag, men även mindre och medelstora byggare som sett fördelarna med prefabricerade element från oss.

Världens mest miljövänliga tak

För varje kvadrat byggelement vi levererar, sparar vi på miljön. Det törs vi påstå tack vare våra fantastiskt låga utsläpp av CO₂. Jämfört med många alternativa lösningar, har vi upp till 60 procent lägre miljöbelastning. Förutom att vår träbaserade produkt rimmar väl med moderna miljöriktlinjer ligger den helt i linje med kommunala träbyggnadsstrategier.

Vi vill träffa dig

Vårt huvudkontor ligger i norrländska Örnsköldsvik, mitt i vackra Höga Kusten. Engagemanget för branschen, produkterna och kunderna kommer från hjärtat och för oss är det en självklarhet att alltid göra dig nöjd.

Välkommen att besöka oss på mässan!